مراسم جشن آئین عمامه گذاری+نشاط طلبگی
این مراسم در روز 8بهمن مصادف با میلادامام حسن عسکری(ع) در حوزه ی علمیه ی امام رضا(ع) برگزار شد.
خلاصه ای از مباحث مطرح شده:
مردم غیر از حرفهایی که از یک طلبه می شنوند، دقت می کنند که ببینند چقدر او به حرفهایی که خودش می زند اعتقاد دارد و عمل می کند. امواجی از طلبه ساطع می شود که مهمتر از کلماتش است. مردم انتظاری که از یک طلبه دارند این است که او با نشاط باشد زیرا بهترین شغل را انتخاب کرده است. این مسئله موجب صبر و ملاحت او می شود و بزرگوارنه با دیگران برخورد می کند و هوش و استعدادش را در حد اعلا استفاده می کند. دوستان طلبه این شاخص را خیلی مراقبه کنند و اگر دیدند نشاطشان کم شده تهذیب نفس و مجاهده کنند.
اگر فرد نادانی بدلیل نا آگاهی از عظمت این لباس شما را تمسخر کرد باید ناراحت نشوید چرا که همه پیامبران الهی مورد تمسخر قرار می گرفتند اما آنان با روح بلند خود که برگرفته از نشاط توام با یمان بود با آنان برخورد می کردند و امروز همان وظیفه بر عهده شما است.
مسائل دنیایی و مادی نباید طلبه دینی را از نشاط دور کند، اگر طلبه نشاط نداشته باشد در مرز کفر قرار می گیرد چرا که خداوند تبارک وتعالی خودش وعهده داده است که رزق و روزی عالمان دین را تامین کند ونگرانی در این زمینه هیچ جایی ندارد و محصل دینی باید صرفا به تحصیل علوم الهی بپردازد.
نکند با یک سری اداء واطوار که دور از شان طلبه واقعی است باعث تکلف دیگران شویم بلکه باید با استفاده از نشاط بتوانیم زمینه جذب جوانان را به مسائل دینی فراهم نماییم.
مردم غیر از حرفهایی که از یک طلبه می شنوند، دقت می کنند که ببینند چقدر او به حرفهایی که خودش می زند اعتقاد دارد و عمل می کند. امواجی از طلبه ساطع می شود که مهمتر از کلماتش است. مردم انتظاری که از یک طلبه دارند این است که او با نشاط باشد زیرا بهترین شغل را انتخاب کرده است. این مسئله موجب صبر و ملاحت او می شود و بزرگوارنه با دیگران برخورد می کند و هوش و استعدادش را در حد اعلا استفاده می کند. دوستان طلبه این شاخص را خیلی مراقبه کنند و اگر دیدند نشاطشان کم شده تهذیب نفس و مجاهده کنند.
گزارش ویژه ی خبر ساعت22 شبکه سه سیما از این مراسم
دریافت گزارش ویژه ی خبر ساعت22 از این مراسم
زمان:3دقیقه ؛ حجم:7مگابایت
مراسم آئین عمامه گذاری ۵۰ نفر از طلاب حوزه های علمیه استان تهران در آستانه فرخنده میلاد امام حسن عسکری(ع) با حضور آیت الله علی اکبر صادقی رشاد و با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان صبح امروز چهارشنبه ۸ بهمن ماه در حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد.
پناهیان در این مراسم گفت: دوستان و سرورانی که آماده ملبس شدن به لباس مقدس یک عالم دینی هستند حتما مطالعات و بررسی های لازم را انجام داده اند. من فقط چند نکته را متذکر می شوم قبلاً هم ما در کارگاه ملبس شدن خدمت دوستان مطالب عرض کرده بودیم. اما یکی و دو نکته را می گویم.
وی افزود: یک طلبه نه تنها خودش را خوشبخت می کند بلکه با این شغلی که انتخاب کرده است خانواده واطرافیانش را هم خوشبخت می کند. همسران اینها وقتی لباس روحانی شان را شستشو می کنند ثواب ویژه ای می برند. همان موقع توسل و توجهی پیدا می کنند. خیلی تفاوت دارد با اینکه کت و شلوار بشویند و زندگی معمولی داشته باشند. وقتی زندگی همسرانشان را تحمل می کنند و با فقر و نداری آنها می سازند و به کسی که خود را وقف دین کرده است خدمت می کنند، اجری ویژه می برند. پدر و مادر شما وقتی می بینند ثمره زندگیشان به اینجا رسیده که فرزندشان خدمت به دین می کند احساس خوشبختی می کنند. رفقای شما در قیامت مورد شفاعت شما قرار می گیرند.
این خطیب مذهبی ادامه داد: یکی از رموز موفقیت طلبه ها این خوشبختی است. مردم غیر از حرفهایی که از یک طلبه می شنوند، دقت می کنند که ببینند چقدر او به حرفهایی که خودش می زند اعتقاد دارد و عمل می کند. امواجی از طلبه ساطع می شود که مهمتر از کلماتش است. مردم انتظاری که از یک طلبه دارند این است که او با نشاط باشد زیرا بهترین شغل را انتخاب کرده است. این مسئله موجب صبر و ملاحت او می شود و بزرگوارنه با دیگران برخورد می کند و هوش و استعدادش را در حد اعلا استفاده می کند. دوستان طلبه این شاخص را خیلی مراقبه کنند و اگر دیدند نشاطشان کم شده تهذیب نفس و مجاهده کنند.
پناهیان تصریح کرد: شاید طلبه در رفتارش نشاطش را نشان ندهد یعنی از درو دیوار بالا نرود. شرترین طلبه های مدرسه ما در دوران طلبگی و دفاع مقدس جبهه می رفتند و احتمال شهادتشان بیش از دیگران بود هیچ کس از شر این طلبه ها در امان نبود. اهل نشاط بودند. نشاط طلبه مهمترین ویژگی اوست. مردم باید آن را حس کنند. یک وقت ژست نگیرید که در معنویت فرو بروید. یکی از علمای نجف که به تهران آمده بود و با حاج آقا مصطفی پیاده روی اربعین رفته بود می گفت: خیلی عالی است که شما به کربلا می آیید. طلبه های شما خیلی خاکی برخورد می کنند. این بچه ها لبخند می زنند و محبت می کنند. ایشان می گفت چند هزار طلبه بیاورید برای ما همین کافی است.
وی افزود: واقعا یک طلبه باید موجودی پر انرژی و با نشاط و فعال و بدون غم و غصه باشد. خدا روزی همه را تعیین کرده است اما روزی طلبه ها را تضمین کرده است. در اوایل طلبگی ما، طلبه ها بیمه نبودند. فرزندانم که بیمار می شدند به دکتر می بردم پول شهریه را باید خرج دکتر می کردم. اما الان بیمه خدمات درمانی آمده و طلبه ها بیمه شده اند. آن موقع می گفتم چقدر خوب است که بیمه باشم پول شهریه ام می ماند اما دیدم بیمه شدن و نشدن کاری به روزی ندارد.
این خطیب مذهبی گفت: یکی از اساتید دانشگاه شریف آمده بود حرم حضرت معصومه(س) بیرون هم نمی رفت. به او گفتم به مدرسه ما بیا. او صدها شاگرد داشت اما گفت: خدا این لطف را به من کرد که من یک طلبه شدم. علم و حیات و نور در اینجاست. حوزه منشأ تهذیب نفس و دریافت لیاقت و نور و رشدحافظه و توانمندی در علم و آن نشاطی است که بر آمده از ایمان و بی غصگی در دنیا است. باید این عالم محملی باشد برای ارتباط شما با خدا زیرا شکر شادی می آورد. قدر این لباس را بدانید. خیلی خوب است که طلبگی سخت است و هرکسی نمی تواند طلبه شود و گرنه دست زیاد می شود و دیگر جایی برای ما نمی ماند. این لباس و نشانه مقدس را که به همراه دارید واقعاً یک بیرق است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: طلبه باید بداند که منشا تهذیب نفس و مهم ترین عامل رشد و بالندگی استعداد و همچنین توانمندی در تمام زمینه های علمی بهره گیری از نشاط برگرفته از ایمان است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان رئیس حوزه علمیه دار الحکمه در آئین عمامه گذاری طلاب حوزه علمیه استان تهران که در مدرسه علمیه مام رضا(ع) و با حضور طلاب وفضلای این استان برگزار شد لباس عالمان دینی را یکی از شعائر الهی دانست وتصریح کرد همانگونه که ما در مواقف حج پا جای اولیاء الهی و بزرگان دین می گذاریم این لباس نیز چون از آن بندگان حقیقی خداوند تبارک وتعال به ما رسیده است جز نشانه های الهی است و زمانی که به پوشیدن آن مفتخر میگردیم باید خوشحال وشاد باشیم.
این خطیب کشور خطاب به طلاب آماده ملبش شدن گفت: باید خدا را شاکر باشید که این توفیق نصیب شما شد تا امروز بتوانید این لباس را که نشانه های الهی است بپوشید و باید قدر آن را بدانید و اگر فرد نادانی بدلیل نا آگاهی از عظمت این لباس شما را تمسخر کرد باید ناراحت نشوید چرا که همه پیامبران الهی مورد تمسخر قرار می گرفتند اما آنان با روح بلند خود که برگرفته از نشاط توام با یمان بود با آنان برخورد می کردند و امروز همان وظیفه بر عهده شما است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان این مطلب که مردم باید غیر از حرف شما که بر آنان تاثیر می گذارید باید از طریق امواج دیداری که همین لباس روحانیت شماست مورد تاثیر دوچندان قرار گیرند افزود: مردم در جامعه از شما انتظار دارند که با نشاط تر از دیگران با آنان برخورد داشته باشید و این برخورد بزرگوارانه و این عفو اغماض شما در جامعه سبب می شود تا اگر از یک هوش متوسط هم برخوردار باشید اما در حد اعلاء از آم بهره بگیرید.
این استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه مسائل دنیایی و مادی نباید طلبه دینی را از نشاط دور کند تصریح کرد: اگر طلبه نشاط نداشته باشد در مرز کفر قرار می گیرد چرا که خداوند تبارک وتعالی خودش وعهده داده است که رزق و روزی عالمان دین را تامین کند ونگرانی در این زمینه هیچ جایی ندارد و محصل دینی باید صرفا به تحصیل علوم الهی بپردازد.
این خطیب کشور با بیان خاطراتی از بزرگان حوزه در زمینه امید به پروردگار و داشتن نشاط برای تحصیل علم به رمز موفقیت طلاب در دوران تحصیل اشاره و افزود: موفق ترین طلاب که هم توانستند در دفاع مقدس و هم در تحصیل علم به خوبی بدرخشند کسانی بودند که روحیه نشاط و سر زندگی داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه وظیف طلاب ارشاد وهدایت جامعه بویژه نسل جوان است تاکید کرد: نکند با یک سری اداء واطوار که دور از شان طلبه واقعی است باعث تکلف دیگران شویم بلکه باید با استفاده از نشاط بتوانیم زمینه جذب جوانان را به مسائل دینی فراهم نماییم.
این خطیب کشور در پایان یاد آورشد: باید طلبه بداند که هرچه در امور معنوی خودش را برای خدا و ولی خدا هزینه کند خدا به او بیشتر آبرو خواهد داد .
لازم به یاد آوری است که در ابتدای این مراسم مرثیه سرایی در وصف امام حسن عسکری (ع) توسط مداح اهل بیت حجت الاسلام والمسلمین ابو علی زاده انجام گرفت همچنین در پایان، آئین عمامه گذاری توسط آیت الله رشاد رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران صورت پذیرفت و از طلاب ملبس با شاخه گل و هدایا تفدیر گردید.